Бактеріози рослин: що потрібно пам’ятати?

Серед усього спектру захворювань рослин, в останні роки найбільшого поширення набули саме бактеріальні, іншими словами бактеріози рослин. Основними причинами цього є як інфікування посівного матеріалу та ґрунту, так і відсутність ефективних методів боротьби з цими захворюваннями. При цьому, слід зауважити, що ця проблема стає все більш актуальною, та призводить до значних економічних втрат.

На сьогодні відомо, що кожна сільськогосподарська культура є чутливою мінімум до одного бактеріального збудника хвороб, який на жаль, спричиняє значні втрати врожаю. Також, слід сказати, що окрім цього, ряд збудників таких хвороб, як бактеріальний опік або бактеріальний рак, уражають рослини на значних площах і можуть переводити поля в непридатні для вирощування рослин на декілька років.

Економічні збитки, які завдають бактеріози рослин аграріям, сильно відрізняються в залежності від культури, яку було інфіковано, бактерії, яка уражає рослину, етапу, на якому здійснювалось зараження рослин, погодно-кліматичного стану, та ін. Всі вище перелічені чинники можуть, як сприяти повноцінному розвитку збудника хвороби, так і впливати на нього, обмежуючи його розвиток та вплив.

Як захистити врожаї від бактеріозу рослин

Контроль же бактеріальних захворювань є однією з найскладніших проблем у рослинництві, адже передбачає комплекс заходів, спрямованих на ліквідацію джерел хвороби, захист рослин від інфікування та підвищення толерантності рослин.

Мікроелементний 8-ми компонентний препарат системно-контактної дії ДоброДІЙ-Комфорт, призначений для захисту рослин від найбільш поширених грибкових та бактеріальних захворювань. Враховуючи те, що бактеріози рослин здійснюють самий згубний та послаблюючий вплив на них, саме в період появи сходжень, знезараження посівного матеріалу є настільки важливим. Найбільш необхідним такий процес є для сої, оскільки дана культура свою потребу в азоті задовольняє в симбіозі з бульбочковими азотофіксуючими бактеріями.

Така особливість ускладнює завдання, і вимагає від антибактеріальних препаратів вибіркової дії – пригнічення патогенних бактерій та не шкідливість для азотфіксаторів. У препараті ДоброДІЙ-Комфорт, для вирішення цього складного завдання, підібрана композиція з 8-ми компонентів: сірки, міді, йоду, селену, алюмінію, нікелю, ванадію та кобальту. Й слід сказати, що даний продукт уже зарекомендував себе, як високоефективний та дієвий в боротьбі із бактеріальними захворюваннями рослин, оскільки вже декілька років успішно застосовується українськими аграріями та допомагає їм уникати та вирішувати безліч неприємних проблем, спричинених бактеріями.

Вы можете оставить комментарий, или trackback с вашего сайта.

Оставить комментарий